02.09.2020

COMUNICAT

Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Olt este īmputernicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

īn noaptea de 01/2.09.2020, la ora 00:45, procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze avānd ca obiect infracțiuni de violență, au dispus reținerea, pentru o durată de 24 ore, a unei persoane de sex masculin, īn vārstă de 19 de ani, din corn. Vulturești, sat Valea lui Alb, jud. Olt, pentru săvārșirea infracțiunilor de tentativă de tālhărie calificată, omor calificat și viol, prev. de art. 32 alin. i C.p. rap. la art. 233 C.p., art. 234 alin. 1 lit. d și f C.p., art. 188 alin. 1 C.p., art. 189 alin. 1 Ut. d și h C.p. și art. 218 alin, 1 și 2 C.p., cu aplic. art. 77 alin. 1 lit. e C.p.

Īn fapt, s-a reținut că, īn noaptea de 30731.08.2020, īn jurul orelor 01:00-01:30, pe fondul consumului de anumite substanțe ( posibil țigară/joint), inculpatul a pătruns fără drept īn curtea și locuința victimei B.D., de 98 de ani, din com. Vulturești, jud. Olt, profitānd de starea vădită de vulnerabilitate a acesteia, datorată vārstei (98 ani) și stării de sănătate (victima se deplasa cu ajutorul unui baston), cu intenția de a sustrage sume de bani, sens īn care i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu palmele, pumnii și picioarele, fără īnsă a sustrage vreo sumă de bani, īntrucāt nu a găsit, iar, īn continuare, profitānd de aceeași stare de vulnerabilitate a victimei, a īntreținut, prin constrāngere, raport sexual cu victima, continuānd să o agreseze, după care i-a introdus īn vagin un corp dur, respectiv bastonul de care victima se folosea pentru deplasare, iar, īn final, a sugrumat victima cu consecința fracturii de os hioid, fapt ce determinat decesul, conform concluziilor preliminare īntocmite de către SJML Olt.

Precizăm că punerea sub īnvinuire a unei persoane suspecte sau punerea īn mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot īn nicio situație să īnfrāngă principiului prezumției de nevinovăție.

COMPARTIMENTUL DE
INFORMAȚII ȘI RELAȚII PUBLICE