07.08.2020

 

 

C O M U N I C A T

                                                            

          Compartimentul de informaţii şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Olt este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

 

          Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din data de 07.08.2020, ora 10,30, reţinerea inculpatului G.V.F., īn vārstă de 32 ani, din com. Strejeşti, jud.Olt, sub aspectul săvārşirii infracţiunii de omor, prev. de  art. 188 alin. 1 C.p. cu aplic. art.75 alin.1 lit.a C.p.

Īn fapt, s-a reţinut că, īn seara zilei de 06.08.2020, pe fondul unui conflict preexistent cu numiţii G. V., G.M. şi G. V.F., constānd īntr-o agresiune reciprocă, victima Ş. I. din aceeaşi localitate a fost lovită īn zona capului, cu un obiect dur alungit de către numitul G.V.F., fiindu-i provocată o leziune cranio-cerebrală care, la scurt timp, a condus la decesul său.

Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de SJML Olt la data de 07.08.2020 rezultă că moartea victimei Ş. I. a fost violentă, s-a produs īn noaptea de 6 spre 7 august 2020, a fost cauzată de un traumatism cranio-cerebral acut deschis cu plagă epicraniană, fractură de boltă şi bază de craniu şi hemoragie intracerebrală, īn condiţiile stabilite de anchetă.

Leziunea cranio-cerebrală s-a putut produce prin lovire cu un corp contondent alungit cu suprafaţă neregulată şi, cel mai probabil, lovitura craniană a avut direcţia postero -anterioară, respectiv din spatele victimei.

Leziunea de la nivelul aripii nazale stāngi, plagă contuză s-a putut produce prin lovire cu un corp dur neregulat, iar leziunea de la nivelul toracelui posterior, respectiv echimoze violacee s-a putut produce prin lovire cu un corp dur.

Pentru īncadrarea juridică īn această infracţiune, s-a avut īn vedere zona vitală vizată de către inculpat, respectiv zona capului şi  obiectul vulnerant folosit, respectiv un par, dar şi starea de provocare a inculpatului.

 

 

Pentru aceste considerente, reţināndu-se că sunt īntrunite condiţiile prevăzute de lege, īn cursul zilei de astăzi, 07.08.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

                   Precizăm că punerea sub īnvinuire a unei persoane suspecte sau punerea īn mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot īn nicio situaţie să īnfrāngă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

 

 

COMPARTIMENTUL DE

INFORMAŢII ŞI RELAŢII PUBLICE