13.07.2020

 

 

C O M U N I C A T

                                                            

          Compartimentul de informaţii şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Olt este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

 

          Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din data de 12.07.2020, ora 23,45, reţinerea inculpatului S.F., īn vārstă de 37 ani, din com. Ianca, jud.Olt, sub aspectul săvārşirii infracţiunii de omor, prev. de  art. 188 alin. 1 C.p.

Īn fapt, s-a reţinut că, īn seara zilei de 04.07.2020, īn jurul orei 17:00, pe fondul unor discuţii contradictorii şi al unui conflict spontan (generat de gelozie) pe care l-a avut cu victima C.M., inculpatul S. F. a urmărit-o pe victimă, īn timp ce se deplasa către casă, pe drumul public şi a agresat-o fizic pe aceasta, aplicāndu-i mai multe lovituri (fără ca victima să apuce să riposteze, fiind luată prin surprindere din spate) cu un par īn zona capului, lovituri care au condus īn final la decesul victimei, conform concluziilor preliminare īntocmite de medic legist din cadrul SJML Olt.

Victima C.M. a fost găsită decedată la locuinţa sa, īntr-o stare avansată de putrefacţie, īn data de 11.07.2020, de către un vecin, care a sesizat telefonic organele de urmărire penală.

Din concluziile preliminare īntocmite la data de 12.07.2020 de către medicul legist din cadrul SJML Olt, rezultă că moartea victimei C. M. a fost violentă. Ea a fost cauzată cel mai probabil ca urmare a unui hematom extradural, consecinţa unui traumatism cranio-cerebral acut, cu fractură de boltă şi bază de craniu. Leziunile cranio-cerebrale s-au putut produce cel mai probabil prin lovire cu un corp dur, īn condiţiile stabilite de anchetă. Īntre leziunile traumatice şi deces există legătură directă şi necondiţionată de cauzalitate cu decesul.    

Date despre inculpat:

          Inculpatul S.F. are vārsta de 37 de ani, din com. Ianca, jud. Olt, era angajat ca cioban la o fermă de animale de pe raza com. Ianca, jud. Olt, nu a mai comis fapte de natură penală, iar fapta pentru care a fost reţinut a fost comisă īn timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru aceste considerente, reţināndu-se că sunt īntrunite condiţiile prevăzute de lege, īn cursul zilei de 13.07.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

                   Precizăm că punerea sub īnvinuire a unei persoane suspecte sau punerea īn mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot īn nicio situaţie să īnfrāngă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

 

 

COMPARTIMENTUL DE

INFORMAŢII ŞI RELAŢII PUBLICE