NR. 10690/VIII/3/2023                                                                                                                             

 

 

 

C O M U N I C A T

                                                                                                                                                                                     27.11.2023

 

 

         Compartimentul de informaţii şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

  

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACŢIUNI DE EVAZIUNE FISCALĂ, CONTRABANDĂ ŞI CONTRABANDĂ ASIMILATĂ  

        

În cursul zilei de 27.11.2023, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat 2 percheziţii domiciliare, în mun. Slatina, judeţul Olt,  într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, la o persoană bănuită de evaziune fiscală contrabandă şi contrabandă asimilată, fapte prev. şi ped. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr. 241/2005, art. 270, alin. 2 lit. a şi alin. 3 din Legea 86/2006, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.p..

        

În fapt, din cercetări a rezultat că o tânără în vârstă de 29 de ani din mun. Slatina, jud. Olt, ar fi achiziţionat bijuterii din metale preţioase din Turcia, pe care le-ar fi introdus în ţară prin sustragere de la controlul vamal şi le-ar fi comercializat prin intermediul reţelelor de socializare, nedeclarând veniturile produse în urma comercializării.

 

         În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bijuterii, în cantitate de aproximativ 480 grame, 7.500 de lei şi 500 de euro, precum şi înscrisuri şi alte obiecte care privesc posibila activitate infracţională a persoanei bănuite.

 

         Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

        

 

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

COMPARTIMENTUL DE

INFORMAŢII ŞI RELAŢII PUBLICE